Endüstri Çağı Nedir

Endüstri Çağı Nedir İşlenmiş ve ya işlenmemiş maddelerin insanların kullanması için uygun hale getirilme işlemine genel olarak sanayi denilmektedir. Günümüzde sanayisi gelişmiş ülkeler gelişmiş ülkeler olarak adlandırılmaktadır. Sanayi ile ülkelerin ekonomik gelişimleri de sağlanmıştır. Bunun sonucu olarak da o ülkede yaşayan insanların refah seviyesi de artmıştır.
Sanayiden önce geleneksel olarak üretim yapmak oldukça zor olmaktaydı. Üretilen ürünler el ile yapılmakta ve ihtiyacı yeteri kadar karşılayamıyordu. Bilim ve teknolojinin gelişmesiyle beraber seri üretime geçilmiştir. Sanayi genel olarak ürünlerin üretim aşaması ve bu aşamalar sırasında yaşanan diğer bölümlerden oluşmaktadır. Fabrikalarda işlenen ve yeni bir ürün haline getirilen maddeler son hallerini aldıkları zaman satışa hazır bir ürün olarak ortaya çıkmaktadır. Bundan sonraki işlemler ise ürünün fiyatlandırılması, dağıtımının yapılması ve satış çabaları aşamalarıdır.
Sanayinin Önemi Nedir?
Sanayinin diğer bir adı da endüstri olarak adlandırılmaktadır. Sanayi bir ülkenin gelişmişliğini ve üretim gücünü ifade etmektedir. Sanayinin bir ülkede gelişmesi sadece ülkenin ve insanların zenginleşmesini sağlamaz. Zenginleşen ülke ve vatandaşları kendilerine daha fazla zaman harcamaktadırlar. Bunların yanında teknoloji ve bilim için daha fazla zaman harcamaktadırlar. Sanayi aynı zamanda nüfusu da önemli ölçüde etkilemektedir. Sanayisi gelişmiş olan ülkelerde nüfus da artmaktadır. Ancak bu nüfus artışı sadece doğumlarla olmamaktadır. Gelişen ve refah seviyesi olarak diğer ülkelerden daha iyi hale gelen ülkelere sanayisi gelişmemiş olan ülkelerden çok fazla göç olmaktadır. Bu durum ise gelişmiş ülkede gecekondulaşma ve birçok altyapı sorununa yol açmaktadır.
Endüstri Çağı Nedir?
Sanayi devrimi ile ülkelerin üretimi ve ekonomisi köklü bir değişime uğramıştır. Sanayi devrimi ilk olarak İngiltere’de ortaya çıkmıştır. Sanayi devrimi dünyada da birçok değişime neden olmuştur. Bu değişimler genel olarak şu şekilde sıralanabilir;
- Şehirlerde nüfusun artması
- İşçi sınıfının ortaya çıkması ve sosyalizm akımının ortaya çıkması
- Sömürgecilik yarışının başlaması
- Çevre ve doğada yaşanan sorunlar
- Bilim ve teknolojinin gelişmesi
- Refah seviyesinin artması
- İnsanların yaş ortalamasının artması
Sanayi devriminin yaşanmasıyla birlikte köyden kente yoğun olarak göçler de yaşanmıştır. Köylerde toprakların boş kalması ise tarımın gerilemesine yol açmıştır.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.