EVDE TIRNAKLARA MANİKÜR YAPIMI
Eller son derece göz önünde olan uzuvlardır. Ancak çoğunlukla ihmal edilmektedir. Yaşlanma belirtileri, cilt kuruma ve kırışıklıkların en görünür olan bölgelerinden yalnızca biridir. Evde manikür adımları;
Tırnaklar kuruyken törpülenmesi gereklidir. Eğer suda bekledikten sonrasında ya da nemlendirici sonrasında törpülenme işlemleri yapılırsa tırnaklar daha kolay kırılacaktır.
Cildin yumuşaması, tırnak diplerinde bulunan nasırlanmış derilerin kolay bir şekilde alınması açısından gereklidir. uygun bir kase içerisinde 4 su bardağı ılık suyun koyulması gereklidir. İçerisinde yarım limonun suyu ve 1 çay kaşığı bal eklenerek eriyik hale gelene kadar karıştırılmalıdır. Eller bu suyun içerisinde 15-20 dakika boyunca bekletilmelidir. Limon ve bal elleri yumuşatarak beslemektedir. Ayrı olarak da elde yer alan bakterilerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu süre sonunda eller ılık su yardımıyla yıkanmalıdır ve havluyla nemi alınmalıdır.
Çay tabağının içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, badem yağı ya da Hindistan cevizi yağının konulması gereklidir. içine ek olarak yarım yemek kaşığı şeker ya da tuz ilave edilerek karıştırılmalıdır. Bu karışımı kullanarak tırnak dipleri, elleri ve avuç içlerini birkaç dakika boyunca ovulması gereklidir. sonrasında ılık su yardımı ile eller temizlenmelidir. Nemlendirici sabun ile yıkanarak kurulanmalıdır. Peeling işlemini hafta içerisinde 2 ya da 4 defa uygulanabilmektedir. Deri çay kaşığı kenarları ile itilmelidir. Sonrasında da kesilmelidir.
Piyasa içerisinde birçok el kremi yer almaktadır. El kremi alırken içeriğine dikkat edilmesi oldukça önemlidir. el kremini dışardan alabileceğimiz gibi kendimiz de yapabiliriz. El kremi yapmak için; 1 yemek kaşığı kadar kakao yağı, 1 yemek kaşığı kadar bal mumu, 30 damla kadar tatlı badem yağı ve kendi zevkinize göre esans yağlarından 10 damla kullanılmalıdır.
Balmumu benmari şekilde eritilmelidir. Ocaktan indirip içerisinde bitki yağları eklenmelidir. Ağzı kapalı bir kap içerisine konularak soğuması beklenmelidir. Bazı anti bakteriyel özellikte olan yağlardan da eklenebilmektedir. Anti bakteriyel özellik gösteren yağlar arasında melisa veya kekik yağı bulunmaktadır.
GÜNDEM
27 Ocak 2023GÜNDEM
27 Ocak 2023MAGAZİN
27 Ocak 2023DÜNYA
27 Ocak 2023GÜNDEM
27 Ocak 2023TEKNOLOJİ
27 Ocak 2023DÜNYA
27 Ocak 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.