DETAYLAR

a

İki Gözüm Ahmet: Sürgün

15 Ekim 20211s 37dk Yönetmen Gani Rüzgar Şavata,Hakan Gürtop Senarist Gani Rüzgar Şavata,Gönül Aktürk Oyuncular: Alev Oraloğlu,Serdar Orçin,Yelda Reynaud Tür:

İki Gözüm Ahmet: Sürgün, 28 Ekim 1957 yılında Malatya’da doğan ve 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın 43 senelik kısa ömründeki yaşam ve toplumsal mücadelesini konu ediyor. Çocukken babasının aldığı saz ile müzik hayatına başlayan Ahmet Kaya, yıllarca verdiği mücadelenin ardından ülkenin en ünlü sanatçılarından bir olur. Gençlik yıllarında çeşitli işlerde çalıştıktan sonra arkadaşlarının yardımı ile albüm yapan Ahmet Kaya, söylediği şarkılardan dolayı kendisini adliye koridorlarında bulur. Sol mücadelesi, türban yanlısı protestolarda kadınlara desteği ile hümanist tavrını ortaya koyan Kaya, ülkesinde terörist ilan edilip, zorunlu olarak gittiği Paris’te kardeşlik için mücadelesini sürdürür.

POPÜLER FRAGMANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.