Umre’de Yaşandı!

Umre’de Yaşandı!

ABONE OL
28 Kasım 2023 16:41
Umre’de Yaşandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha daha eskiden gördüğü rüya üstüne Eskişehir Batıkent Mahallesi’ne ‘Medine Camii’nin yapılmasına vesile olan Aynur Eken (63), umredeyken sol elinde o yazının  belirdiğini iddia etti. Detaylar haberin devamında..

 

 

Umrede ikindi namazını kılarken aniden nefesinin kesildiğini ve sonrasında Tanrı’ın kendine öbür yönü gösterdiğini iddia eden Aynur Eken, şunları söyledi:

Umre’deyken Kabe’yle aramda on metre vardı. Tavaf yapıp çıktım. İkindi namazını kılarken, yalnızca nefesimin gittiğini hissettim. Öldü demişler bana. Orada ne kadar kaldım, nasıl çıktım daha bilmiyorum. Ama ben öbür tarafa gittim, Rabbim bana gösterdi.
Orada çok güzel yerler gördüm, neyin ne olduğunu gördüm. Toprağın, mezarın altını bile gördüm. Orada bir şeyler gördükten sonra kalkayım derken sıçradım. Ölmemiş dediler. Ölmemiş diye yanımdaki arkadaşım ağlamış. Elimi yüzümü yıkadılar, kapıya çıkardılar.
Beni hastaneye götürdüler. Ben gittim geri geldim, Tanrı beni orada isteseydi bir hikmeti var götürmüştü. Ne kadar vakitte geri getirdi onu Rabbim biliyor. ‘Götürmeyin’ dedim, beni evvelce Türk hastanesine, sonra bizde makine yok, ilaç yok, belki kalp krizi olabilir diye Arapların hastanesine götürdüler. Orada 3-4 saat yattım. ‘Beni çıkarın’ dedim çıktım
Aynur Eken, ertesi gün gene ikindi vaktinde uzun boylu, elini ve yüzünü görmediği, diğerlarının ise hiç fark etmediği birisinin yanına gelerek, elini öptüğünü söyledi.
Yanına gelen bireyin elini öptükten sonra, “Tanrı ismini senin eline yazdı teyze” dediğini iddia eden Eken, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ertesi gün ikindi vakti, aynı vakitte; bu tür ince, uzun boylu, kapalı hiçbir yeri gözükmüyor biri geldi.
Tanrı’ım, hamd-ı şükürler olsun, sübhanallah elhamdülillah. Sen sevdiğin kulunu götürdün. Eline ismini yazdın.
Ben de görevimi yerine getirdim’ dedi. Sonra, ‘teyze Tanrı ismini senin eline yazdı. Buraya Tanrı yazdı. Bunu Tanrı’ın sevdiği kulları görsün. Sevmediği görmesin’ deyip oradan kayboldu.”
Elinde görünen Tanrı yazısını gördükten sonra duygulanıp ağlamaya başladığını izah eden Eken, şu şekilde devam etti: Ben, o gittikten sonra elime baktım Tanrı yazıyor. Gördüm, ağlamaya başladım. Tabii Araplar da gördü. Onlar da öpmek amacıyla sübhanallah diyerek saldırı etti. Çiğneneceğim diye oradan arkadaşlarla ayrıldık diğer bir kısma gittik.”

YILDIZ VER 5/5 - (3 votes)

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.