Muhammed Yakut Kimdir?

Muhammed Yakut Kimdir?

ABONE OL
19 Ekim 2023 14:27
Muhammed Yakut Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MUHAMMED YAKUT KİMDİR

Muhammed Yakut kimdir , YouTube ve Twitter şeklinde sosyal medya ortamlarında Deliler Delisi lakabıyla gösterim yapmaktadır.
Muhammed Yakut, 1972 senesinde Diyarbakır’da doğmuştur. Babası Hacı Hasan Yakut’dur. Diyarbakırspor Kulübü eski başkanı Abdurrahman Yakut’un yeğenidir. Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Lisesi’nde okudu.

Muhammed Yakut, 1992 senesinde BOTAŞ’ta çalıştığını belirtmiştir.
Muhammed Yakut, daha önce Plastikçiler Organize sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Muhammed Yakut, Ankara’da bir yağ fabrikasının da sahibidir.

2012 senesinde Kamuoyuna yansıyan o günkü haberlerde, Kocaeli’de Körfez ilçesindeki Denizatı Petrokimya Şirketi’nin sahibi iş insanını kaçırarak 400 bin dolarını alan çete üyelerinin başlangıcında Muhammed Yakut vardı. İş insanının kaçırılması ondan sonra başlatılan operasyonda Muhammed Yakut, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

YouTube ve Twitter benzer biçimde sosyal medya ortamlarında Deliler Delisi lakabıyla gösterim yapan Muhammed Yakut, Sedat Peker gibi çeşitli videolar yayınladı.

Muhammed Yakut, Melih Gökçek ile ilgili “Travesti Okşan” ile bir ilişkisi olduğunu ima etmesi gündeme oturdu.

11 Nisan 2023 tarihinden itibaren Youtube’da ‘Delilerin Delisi’ rumuzu ile siyasetçiler hakkında öne sürdüğü iddialarla bilinmektedir. Muhammed Yakut, Sedat Peker’i 20 yıldan fazla süredir tanıdığını sadece samimi ilişkiler içinde olmadığını söylemiş oldu.

Toplumsal meydanın gündemine aniden giren Muhammed Yakut’un sabıkasının kabarık olduğu ortaya çıktı. Yakup’un suç dosyasında 14 ayrı kayıt bulunuyor.

Muhammed Yakut, evlidir ve çocukları vardır.

İşte Diyarbakırlı Muhammed Yakut’un suç dosyası:
*Hakaret (12 Ekim 2022)
*Yağma(kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma) (27 Aralık 2021)
*Tehdit (12 Temmuz 2017)
*Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak (26 Mart 2006)
*Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, yağma (31 Mayıs 2012)
*Hakaret, şantaj, tehdit (1 Şubat 2011)
*Kasten yaralama (30 Mayıs 2007)
*Elektrik hırsızlığı (31 Mart 2005)
*6136 sayılı, alev ateş silahlar ve bıçaklar kanununa karşıcılık (8 Şubat 2001)
*Sahtecilik (8 Şubat 2001)
*Yağma (1 Ocak 2000)

Muhammed Yakut, yayınladığı videolardan sonra İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğince, hakkında 15 Nisan 2023 tarihinde verilen karara istinaden “hakaret” ve “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlarından yakalanması kararı verildi.

Muhammed Yakut, 6 Nisan 2023 tarihinde karayolu ile Edirne Kapıkule Hudut kapısından Bulgaristan üzerinden yurtdışına kaçtı. Almanya’da olduğu öğrenildi.

Muhammed Yakut, 6 Eylül 2023 tarihinde İspanya’nın kuzeyindeki Santander kentinde kimlik kontrolüne takıldı ve yakalandı. İade, Türkiye’de adalet ve Dışişleri bakanlıklarından gelecek bilgilerin İspanya’da ulusal mahkemeye ulaştırılması ve mahkeme sonucunın arkasından gerçekleşebiliyor. Ancak Muhammed Yakut, 23 Eylü 2023 tarihinde serbest bırakıldı.

YILDIZ VER 5/5 - (2 votes)

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.