Cami Önünde Yaşandı

Cami Önünde Yaşandı

ABONE OL
6 Ocak 2024 14:33
Cami Önünde Yaşandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü İmama Cami Önünde Sılahlı S’aldırı Hayatını Kaybetti.. Ayrıntılar İçeriğin Devamındadır..İçeriğin Devamını Okumak Ve Görmek İçin Lütfen  Sayfayı Aşağıya kaydırıp Okumaya Devam Ediniz…

 

 

 

Newark’ta Cami Saldırısı: İmam Hayatını Kaybetti New Jersey’nin Newark şehrindeki Muhammed Mescidi’nde görevli olan Hasan Şerif, henüz kimliği belirlenemeyen bir saldırganın sabah saatlerinde gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.New Jersey’nin Newark şehrindeki Muhammed Mescidi’nde görevli olan Hasan Şerif, henüz kimliği belirlenemeyen bir saldırganın sabah saatlerinde gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırı, yerel saatle 06.00 sularında Masjid Muhammad-Newark Camii’nin önünde meydana geldi. New Jersey Valisi Phil Murphy, saldırıda hayatını kaybeden imamın Hasan Şerif olduğunu açıkladı ve “Dualarım İmam Hasan Şerif ile birlikte” dedi. Vali Murphy, saldırının sorumlularının ve motivasyonunun henüz belirlenmediğini vurgulayarak, şiddet olaylarının arttığı bir dönemde Müslüman toplumun endişelerini anladığını belirtti. “Müslüman toplumunu ve tüm inançlardan gelenleri, özellikle ibadethanelerimizin çevresinde güvenli tutmak için elimizden geleni yapacağız” diyen Murphy, soruşturmanın devam ettiğini belirtti. New Jersey Başsavcısı Matthew Platkin, yaptığı açıklamada, “Bu soruşturma devam ediyor, ancak şu an itibariyle suçun nefret suçu olduğunu gösteren herhangi bir bilgiye sahip değiliz” dedi. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nin New Jersey Sözcüsü Dina Sayedahmed, yaşanan olaya ilişkin büyük endişe duyduklarını belirterek, “İmamın derhal sağlığına kavuşması için dua ediyoruz. Tüm camilerin kapılarını açık tutmalarını, ancak özellikle son dönemde artan Müslüman karşıtı olaylar göz önüne alındığında dikkatli olmalarını öneriyoruz” şeklinde konuştu. Kimliği belirsiz saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan Hasan Şerif, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

iÇERİĞİ PUANLA

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.